Фахівці звернулися до годуючих жінок з проханням пожертвувати грудне молоко \ фото УНІАН

Дослідники з США припускають, що грудне молоко годуючих жінок містить антитіла проти коронавірусу нового типу. Якщо це підтвердиться, воно може стати джерелом ліків від COVID-19, для терапії якого поки що не існує препаратів і вакцин.

Читайте такожЛіки від коронавірусу: науковці успішно провели перші тестування вакцини від СOVID-19 на тваринах

Як повідомляє MedikForum, вчені досліджують грудне молоко як потенційну основу для ліків від COVID-19. Існує ймовірність того, що воно містить антитіла проти нового коронавірусу – в такому випадку його можна буде використовувати для лікування важко хворих пацієнтів, пише видання Times Now, посилаючись на публікацію New York Post. Видання зазначає, що американські фахівці звернулися до годуючих жінок з проханням пожертвувати грудне молоко, щоб вивчити його властивості та компоненти, які можуть лягти в основу ліків від коронавірусу. Багато жінок вже висловили згоду взяти участь у цьому проекті.

Відео дня

«У грудному молоці людини містяться потужні білки, що борються з хворобами, антитіла та інші поживні речовини, що захищають дітей від вірусних інфекцій, таких як кір і вітряна віспа. Ми вважаємо, що ці речовини можуть бути ефективними і в боротьбі з коронавірусним захворюванням», - зазначають дослідники.

Вони будуть вивчати грудне молоко, отримане від годуючих матерів, у яких був підтверджений позитивний результат на COVID-19, або що входять до групи підвищеного ризику зараження (наприклад, які проживають поряд з хворими, які доглядають за ними). Таке молоко буде заморожено і проаналізовано на наявність антитіл проти коронавірусу. Виявивши, вчені виділять їх і знайдуть спосіб ввести хворим пацієнтам.

Інфографіка УНІАН