Фото: УНИАН

У міжнародній організації підкреслюють, що в ході реалізації благодійних проектів було показано, що 75% і 80% пацієнтів, що приймали новітні ЛЗ, успішно видужували після 6-місячної терапії. У той час як стандартне лікування було ефективно тільки в 50% випадків.

Читайте такожВООЗ зупинила продаж протитуберкульозних ліків виробництва Svizera Labs

На думку фахівців з Лікарів без кордонів необхідно активізувати роботу по реєстрації протитуберкульозних ліків у країнах з високими показниками захворюваності на туберкульоз. Члени неурядової організації також закликають виробників зробити більш доступною вартість ЛЗ.

Відео дня

У той же час урядам рекомендовано прискорити заходи із впровадження нових лікарських засобів у медичну практику та тимчасово зняти обмеження на імпорт нових ЛЗ для лікування туберкульозу.

Читайте такожВООЗ виявила серйозні порушення у найбільшого постачальника протитуберкульозних препаратів

Автори доповіді відзначають, що в даний час ціна одного курсу деламаніду в країнах становить 1,7 тис. доларів. Вартість лікування одного пацієнта бедаквіліном сягає 3 тис. доларів, хоча хворі в деяких бідних країнах можуть отримати необхідний препарат у рамках благодійної програми. При цьому вартість менш ефективною стандартної терапії туберкульозу становить 1,8-4,6 тис. доларів.