Королева Великої Британії та Північної Ірландії Єлизавета II знімає стрес прополюючи квіткові грядки. Це стверджує її американський біограф журналіст Селлі Бедель Сміт.

Коли королеві, яка незабаром відзначить 60-ту річницю сходження на престол, треба заспокоїтися, вона усамітнюється в саду, де активно бореться з бур`янами.

Селлі Сміт підготувала складену на основі довірчих бесід і ексклюзивних інтерв`ю з представниками найближчого оточення монарха книгу «Королева Єлизавета».

Відео дня

«Один з її двоюрідних братів розповів, що коли їй треба заспокоїтися, вона поспішає в сад рвати бур`яни», — стверджує автор видання, публікація якого схвалена Букінгемським палацом.

Британського монарха представлено читачеві, як оточену таємничістю історичну постать, якій не чуже ніщо людське. У Єлизавети II багато відданих друзів, але через її усамітнений спосіб життя у них склалися специфічні стосунки.

«Королева цікавиться їх сімейними справами, але між ними зведена якась стіна. Вони, в свою чергу, ніколи не зважилися б розпитувати її про щось інтимне або про особисте життя. Багато чого залишається відомим лише їй самій», — підкреслює Селлі Сміт.

Не завжди гладкими були в минулому стосунки Єлизавети II з чоловіком герцогом Единбурзьким Філіппом, однак нині монарша пара живе в мирі та злагоді, наголошується в книзі, яка незабаром має з`явитися у продажу і обіцяє стати бестселером.

Дзеркало тижня