Фахівці рекомендують короткі пробіжки \ фото pixabay.com

Дослідження, проведене у Великобританії, визначило: продовжити життя ефективно допомагають фізичні навантаження – навіть у кількості менше 15 хвилин на день.

Читайте такожУчені з'ясували, що фізичні навантаження щорічно рятують 4 мільйони життів

Фахівцями був визначений найпростіший спосіб продовжити життя – 13 хвилин фізичних занять кожен день, повідомляє medikforum. Завдяки настільки невеликому обсягу фізичної активності можна продовжити життя відразу на кілька років.

Відео дня

«Лише кілька хвилин фізичних вправ на день можуть завдати величезного впливу на здоров'я людини в довгостроковій перспективі», - констатують автори проекту.

Ними стали фахівці медичної страхової компанії Vitality, які проаналізували дані про фізичны навантаження 140 тис.  осіб. Отримані дані свідчать, що заняття спортом в цілому по 90 хвилин на тиждень (або 13 хвилин на день) протягом року збільшують тривалість життя неактивної людини на три роки. Якщо людина займається спортом по 25 хвилин на день, її життя може подовжитися на 4 роки.

«Ми виявили, що люди, які додали 4 хвилини фізичних вправ до свого повсякденного життя, збільшили свою тривалість життя на 1,7 року», - додатково повідомили дослідники.

Говорячи про вправи, експерти відзначили, що підійдуть навіть просто піші прогулянки. Також вони рекомендують короткі пробіжки, велосипедні прогулянки.