Науковці з Німеччини припустили, що національні особливості харчування впливають на смертність від коронавірусної інфекції.
Спираючись на дані Університету Джона Хопкінса дослідники з клініки берлінського Університету імені Гумбольдта з'ясували, що серед країн Європи найнижчий рівень летальності зафіксовано в Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччини та Фінляндії, пишуть "Известия".
Там значення не перевищує 4%. При цьому у Бельгії, Франції, Італії та Великобританії найвищі показники смертності - від 10%.
Науковці вважають, що деякі продукти, що вживаються людьми в цих країнах, можуть впливати на рівень смертності від COVID-19.
"Продукти з сильною антиоксидантною дією або активністю проти АСЕ2, такі, як сира або квашена капуста, в основному споживають в європейських країнах з низьким рівнем смертності, в Кореї і на Тайвані, і їх можна розглядати як групу з низьким рівнем смертності", - припустили автори дослідження.
Особливості харчування: новини на тему
- У Китаї сліди COVID-19 виявили в замороженій їжі
- У Києві показали, чим годують школярів під час карантину
- Вчені визначили, чому пізня вечеря частіше призводить до зайвої ваги
- Степанов розповів про нові правила харчування в навчальних закладах