ВООЗ закликала придушувати коронавірус \ УНІАН

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що надія перемогти пандемію коронавирусу все ще існує, не дивлячись на позначки в 750 тис. смертей і 20 млн випадків захворювання.

Читайте такожМенш ніж 10% населення перехворіли на коронавірус - ВООЗ

"На цьому тижні ми досягнемо 20 млн зареєстрованих випадків COVID-19 і 750 тис. смертей", - заявив на віртуальній прес-конференції глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус. - "За цією статистикою ховається багато болю і страждань. Кожне загублене життя має значення. Я знаю, що багато хто з вас сумують і що це важкий момент для світу. Але я хочу внести ясність: є зелені паростки надії і ... ніколи не пізно повернути назад".

Відео дня

Тедрос навів приклади країн, які успішно зупинили поширення COVID-19, пославшись на Нову Зеландію і Руанду, і похвалив країни, які постраждали від великих національних спалахів і тепер швидко реагують на місцеві сплески, передає medikforum.

«Моє послання гранично ясне: придушуйте, придушуйте, придушуйте вірус», - сказав він. - «Якщо ми ефективно придушимо коронавірус, ми зможемо безпечно відкривати суспільства».

Тим часом, директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майкл Райан сказав, що відкриття вакцини не означає автоматично кінець пандемії COVID-19. «Наявність ефективної вакцини - це лише частина відповіді. Ви повинні мати можливість доставити цю вакцину населенню, яке хоче і вимагає цю вакцину».

Як повідомляв УНІАН.Здоровье, станом на ранок вівторка, 11 серпня, в світі зареєстровано 20 014 574 випадків інфікування коронавірусом. За добу додалися понад 230 тис. нових хворих. При цьому 734 803 осіб стали жертвами коронавірусної інфекції. У той же час за добу померло майже 5 тис. осіб. Разом з тим 12 223 978 осіб перемогли смертельний вірус.