Для білизни зубів слід виключити вживання кави і чаю / newsru.co.il

Культ білих зубів панує не перше десятиліття. Для їхньої білизни важливі не тільки професійні стоматологічні процедури, але й дотримання певних правил харчування.

Читайте такожСтоматологи назвали продукти, що псують зуби

По-перше, потрібно обмежити вживання кави, червоного вина і чаю, оскільки всі ці напої впливають на колір зубів. В них містяться дубильні речовини, тому чим менше ми їх п'ємо, тим краще. Якщо ж ви ніяк не можете відмовитися від чаю або кави, то вживайте напої через соломинку. Також відмовтеся від вживання кислотних фруктів таких як цитрусові, які роз'їдають зубну емаль, пише medikforum з посиланням на The Daily Mail.

Відео дня

По-друге, у вашому раціоні повинно бути менше страв, де використовувалася томатна паста і томатні соуси, оскільки вони негативно впливають на білий колір зубів. Пам'ятайте про те, що консервовані томати більш кислотні, ніж сирі овочі. Їжте поменше морозива й особливо попкорну, оскільки хрусткі продукти можуть залишати плями на поверхні зубів, які підвищують ризик пошкоджень.

Стоматологи радять утримуватися від використання модних зубних паст з активованим вугіллям. Вони негативно впливають на зубну емаль. В цілому, хоча б раз на рік потрібно проходити через процедуру регулярного чищення зубів професіоналами, під час якої з порожнини рота видаляється зубний камінь - один з основних факторів ризику пошкоджень зубної емалі.