До кінця жовтня в Африці лише 6% людей були повністю вакциновані проти коронаврірусу / фото REUTERS

У Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявили, що коронавірусна інфекція COVID-19 перетворилася на пандемію для бідних країн та бідних людей.

За словами спецпосланника ВООЗ Девіда Набарро, світ все ще глибоко в пандемії: лише за останні 24 години зафіксовано 5413 смертей, пише The Guardian.

У ВООЗ знову розкритикували багаті країни, які почали робити бустерну дозу вакцини.

Відео дня

"Якщо буде продовжуватись бустерна вакцинація, це матиме глобальні наслідки, які дійсно дуже екстремальні, і кожен повинен це розуміти", – сказав Набарро.

Експерт ВООЗ назвав це авантюрою, тому що основною проблемою є поява нових штамів, проти яких вакцина часто безсила, тому важливо вакцинувати усіх рівномірно. Також проблемою у ВООЗ вважають небажання населення більшості країн повертатися до жорстких обмежень під час локдауну.

Читайте такожВООЗ звинуватила багаті країни в "подовженні" пандемії COVID

За словами представника ВООЗ, поки багаті країні проводять бустерну вакцинацію, до кінця жовтня в Африці лише 6% людей були повністю вакциновані. Деякі африканські країни мають ще нижчий рівень – у Нігерії цей показник становить лише 2,8%.

Нагадаємо, раніше головний виконавчий директор американської фармацевтичної корпорації Pfizer Альберт Бурл під час виступу в Atlantic Council заявив, що проводити щеплення від COVID-19 необхідно буде щорічно

Вакцинація проти коронавірусу: що відомо