Експерти дійшли висновку, що переваги вакцини переважують ризики від її використання \ фото REUTERS

Консультативна група Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) рекомендувала схвалити запит американської компанії Pfizer і німецької BioNTech на екстрене використання в США їхньої вакцини від коронавірусу.

Читайте такожФранцузько-британська вакцина проти COVID-19 буде готова не раніше кінця 2021 рокуПро це повідомляє The Wall Street Journal. Саме FDA може дати дозвіл на застосування вакцини в Сполучених Штатах вже сьогодні, 11 грудня.

За схвалення вакцини проголосували 17 експертів, четверо висловилися проти, один утримався. Група дійшла висновку, що переваги вакцини переважують ризики від її використання для людей у віці 16 років і старше, передає kommersant.

Відео дня

Pfizer і BioNTech подали заявку в FDA 21 листопада. Також дві фармкомпанії подали заявку на використання вакцини від COVID-19 в Європі 1 грудня. Днем пізніше, 2 грудня, Великобританія першою видала ліцензію на випуск цієї вакцини. Розробники вакцини заявили про її 95-відсоткову ефективність.

Вакцина від коронавірусу