Дфото ua.depositphotos.com

Фрукти - один із найпотужніших інструментів для підтримки здоров'я і довголіття.

Японська дієтологиня Мітіко Томіока зазначила, що любить усі фрукти, але є п'ять, які вона рекомендує завжди тримати під рукою для міцного імунітету життя, пише CNBC.

1. Яблука

Відео дня

Вони багаті на вітамін С, клітковину, калій і поліфеноли. Вони також містять пребіотики та пробіотики, що підтримують здоров'я кишківника, яке тісно пов'язане з роботою мозку та імунітетом. Дієтологиня радить їсти яблука зі шкіркою.

2. Цитрусові

Вони багаті вітамінами С, А, фолієвою кислотою, а також калієм і клітковиною.

Вони також багаті на флавоноїди та каротиноїди - антиоксиданти, які захищають клітини та підтримують імунну систему. Вітамін С також покращує засвоєння заліза з рослинних продуктів.

"Їжте цілі фрукти, а не тільки сік. В апельсиновому соку мало клітковини, і він може спричинити різкий стрибок цукру в крові", - розповіла Томіока і додала, що більшість людей викидають шкірку, але насправді вона містить багато фолієвої кислоти, рибофлавіну, тіаміну і кальцію.

3. ягоди

Чи то полуниця, чорниця, ожина, малина, журавлина, чи то ягоди годжі, вони низькокалорійні, але багаті на вітаміни, клітковину і потужні антиоксиданти, такі як антоціани.

Чорниця, зокрема, славиться корисною для здоров'я мозку і серця властивістю, а ягоди годжі багаті бета-каротином і підтримують здоров'я очей.

"Я їм їх свіжими в сезон. Заморожені ягоди чудово підходять для смузі", - рекомендувала дієтологиня.

4. хурма

Хурма багата на вітаміни А і С, клітковину (як розчинну, так і нерозчинну), калій і поліфеноли, такі як таніни і флавоноїди. Дослідження засвідчили, що вона допомагає контролювати рівень холестерину й артеріальний тиск, а також поліпшує здоров'я очей і шкіри.

5. Інжир

Інжир багатий на клітковину, вітаміни, мінерали та фітоестрогени, які підтримують жіноче здоров'я. Він також містить фіцин - фермент, що допомагає перетравлювати білки, що робить інжир ідеальним перекусом після їжі. Інші корисні властивості інжиру включають контроль рівня холестерину і зменшення запалення.

Загалом японська дієтологиня порадила цінувати сезонне розмаїття. "Різні фрукти містять різні поживні речовини. Намагайтеся за можливості вживати місцеві сезонні продукти. Це свіже, смачніше і корисніше", - пояснила вона.

Вона зазначила, що важливо їсти фрукти цілими. А ще фахівець порадила взяти за правило їсти фрукти щодня.

Інші новини про користь фруктів

Учені зазначили, що насправді всі фрукти корисні, але деякі з них особливо. Фрукти містять важливі для здоров'я серця поживні речовини, зокрема клітковину, калій та антиоксиданти.

Загалом фрукти мають становити основу раціону, проте в реальності лише 12% дорослих з'їдають рекомендовані 1,5-2 чашки фруктів на день.

Вас також можуть зацікавити новини: