Харків. 26 вересня. УНІАН. Майже стовідсоткову впевненість у неминучості дострокових виборів до Верховної ради України висловили лідери політичних партій Харківщини.

Як передає кореспондент УНІАН, такої думки дійшли учасники круглого столу на тему «Вибори чи нова коаліція», який відбувся у прес-центрі «Майдан свободи».

Заступник голови Харківської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Валерій ДУДКО констатував, що домовитися буде неможливо, і «з вірогідністю 99,1 % ми підемо на непотрібні дострокові вибори».

Відео дня

При цьому він відмітив, що змін до виборчої системи не буде, продовжуватиме своє існування стара схема виборів, але, акцентував В.ДУДКО, можливе підняття прохідного бар’єра у Верховну раду для партій.

Депутат Харківської обласної ради від Партії регіонів, голова постійної комісії з питань бюджету Любов ЧУБ висловила стурбованість потенційно можливим переходом на двопартійну систему. За її словами, це може призвести до розколу держави, оскільки політичні партії в Україні підтримуються не певними соціальними групами, а має місце територіальний принцип підтримки.

Лідери політичних організацій назвали навіть можливий термін проведення позачергових виборів до Верховної ради. За їхніми словами, це може відбутися в останній декаді грудня.

Підсумовуючи розмову, учасники круглого столу висловилися за внесення змін до виборчого законодавства України. Політики також дійшли згоди, що позачергові вибори – це величезна проблема для України.