«На місці падіння літака Air France в Атлантичному океані не виявлено тих, хто вижив і немає тіл загиблих», - заявив міністр оборони Бразилії Нельсон Жобім.

«Тіла та ті, хто вижив, не знайдені», - заявив Жобім на прес-конференції в місті Бразиліа.

За словами міністра, кораблі ВМФ Бразилії вже прибули в район падіння літака і ведуть пошуки уламків літака.

Відео дня

Міністр виключив вірогідність теракту як причини падіння літака Air France. За його словами, характер масляної плями на поверхні океану суперечить цій версії.

«Немає жодних ознак цього», - сказав він.

«Перші уламки літака вже виявлені і мають бути підняті з води в четвер», - повідомив міністр. «Після цього вони будуть передані на експертизу французьким спеціалістам», - сказав Нельсон Жобім, пише РИА «Новости».

Літак A330-200 компанії Air France рейса Af447, на борту якого були 228 чоловік, вилетів о 01.00 за московським часом з міжнародного аеропорту Ріо-де-Жанейро імені Тома Жобіма минулої неділі і повинен був приземлитися в паризькому аеропорту імені Шарля де Голля близько 12.00 за київським часом у понеділок, проте зв’язок з літаком був втрачений через чотири години після вильоту.

За деякими даними, лайнер потрапив над Атлантикою в грозовий фронт і у нього вийшла з ладу електросистема.

У вівторок бразильська влада заявила, що в Атлантичному океані на місці можливого падіння А330-200 приблизно в тисячі кілометрах на північний схід від узбережжя Бразилії виявлені уламки, у тому числі літакові крісла. У середу представник Генштабу Франції підтвердив приналежність знайдених в Атлантиці уламків зниклому A330-200.

Тим часом, ще один пасажирський авіалайнер, що належить авіакомпанії Southwest Airlines, зробив у середу аварійну посадку в аеропорту американського міста Окленд після того як в нього ударила блискавка.

На борту авіалайнера, що прямував з міста Окленд в Бурбанк, знаходилися 53 пасажири. Пілот вирішив повернутися в аеропорт Окленда, оскільки там є відділення авіакомпанії з технічного обслуговування, де пізніше літак пройшов техогляд на предмет безпеки і незабаром буде знов допущений до експлуатації.

За даними представника авіакомпанії, інциденти з ударами блискавки часто трапляються з літаками, конструкція яких дозволяє благополучно переносити подібні удари.

Медиапорт