Харків. 25 січня. УНІАН. Військова прокуратура Харківського гарнізону порушила кримінальну справу за фактом умисної безпідставної невиплати керівництвом казенного підприємства Міноборони України «Зміївський ремонтний енергомеханічний завод» заробітної плати працівникам підприємства.

Про це повідомили УНІАН у прес-центрі військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що діючи умисно, в порушення вимог Конституції України та трудового законодавства, згідно з якими оплата праці проводиться щомісячно у першу чергу, перед іншими платежами підприємства, керівництво заводу, маючи реальну можливість виплачувати працівникам зарплату, з серпня 2009 року по листопад 2010 року не виплачувало її у повному обсязі.

Відео дня

При цьому керівництво заводу під час надходження у вказаний період грошових коштів в сумі 1 млн. 60 тис. грн. витратило їх не на першочергову виплату заборгованості з зарплати, а на закупівлю матеріалів, запасних частин, на оплату зв’язку та комунальних послуг, надання правового та інформаційного забезпечення та інші витрати. На заробітну плату використано тільки 178 тис. грн.

За період з серпня 2009 року по листопад 2010 року завод заборгував 190 працівникам понад 1,5 млн. грн. зарплати.

Як зазначили в прес-центрі, винних у цьому злочині очікує покарання у вигляді штрафу від п`ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.