Харків. 13 квітня. УНІАН. Борги із заробітної плати на Державному підприємстві «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» будуть найближчими місяцями погашені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу після чергової робочої зустрічі з представниками колективу заводу імені Шевченка повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН.

За словами губернатора, на зустрічі обговорювалися поточні справи підприємства, найближча перспектива завантаження заводу й питання підготовки та проведення торгів із реалізації незадіяного у виробничому процесі майна.

Відео дня

М.ДОБКІН повідомив, що на найближчих торгах з продажу майна заводу ім. Шевченка, які відбудуться 22 квітня, планується виручити й спрямувати на погашення заборгованості з зарплати близько 5 млн. грн.

«Торги відбудуться 22 квітня. Ми плануємо, що ті, хто будуть проводити торги, зможуть виручити від продажу майна суму близько 5 млн. грн. Вона, в разі надходження на підприємство, буде спрямована на погашення поточної заборгованості із заробітної плати і старої заборгованості, в тому числі й для тих людей, які готові написати заяву про звільнення», - сказав М.ДОБКІН.

За даними губернатора, на сьогодні вже 99 робітників отримали повний розрахунок і припинили трудові стосунки з підприємством. Крім цього, за його словами, після торгів 22 квітня планується ще «орієнтовно на 350 – 400 осіб оптимізувати кількість працівників на підприємстві».

«Це ті люди, які за власним бажанням готові сьогодні, отримавши всі борги, піти з заводу», - зауважив М.ДОБКІН.

Він також додав, що в травні 2011 р. після зміни плану санації заводу планується провести ще одні торги та реалізувати майна підприємства на суму близько 10 млн. грн., після чого, в липні, розрахуватися «з усіма старими боргами».

«У травні ми плануємо шляхом змінення плану санації отримати можливість реалізувати майна орієнтовно на 10 – 12 млн. грн., для того, щоб бути в тому графіку, який ми заявили, з погашення всіх боргів. У липні розрахуватися з усіма старими боргами й залишити ту кількість людей, яка зможе приносити підприємству прибуток і більше ніколи не заробляти збитків заводу», - сказав М.ДОБКІН.

Голова профспілкового комітету заводу ім. Шевченка Віктор ВІННИК відзначив продуктивну співпрацю трудового колективу підприємства з обласною владою.

«Ми протягом трьох тижнів зустрічаємося вже втретє, виносимо на розгляд ті питання, які накопичуються, і успішно їх вирішуємо з активною допомогою нашого губернатора. Ми думаємо, що так у нас піде й далі, і до середини липня завод оптимізується у кількісному складі, будуть ті замовлення, які намічені, і підприємство почне працювати з чистого аркуша, спокійно і без будь-яких труднощів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, за даними профспілок, борги із зарплати на заводі ім. Шевченка становлять понад 27 млн. грн.

«Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» виробляє спецтехніку, устаткування для зв`язку, АСУ для АЕС, ТЕС і ГЕС, устаткування для залізниць і газової промисловості.