Харків. 16 вересня. УНІАН. Харківський аеропорт продовжує розширювати ринок міжнародних пасажирських авіаперевезень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний директор Міжнародного аеропорту «Харків» Володимир ВАСИЛЬЧЕНКО під час презентації у Харкові нового регулярного рейсу Дубай – Харків –Дубай, який сьогодні здійснила авіакомпанія «Flydubai» з Обєднаних Арабських Еміратів.

Відео дня

«З відкриттям цього рейсу для наших пасажирів відкривається перспектива польотів не лише в Дубай, в Арабські Емірати, а і в інші країни Близького Сходу, Північної Африки, а також у Пакистан, Афганістан, Шрі-Ланку», - сказав В.ВАСИЛЬЧЕНКО.

За його словами, сьогодні Харківський аеропорт провадить також переговори з багатьма авіакомпаніями Європи, і «ринок міжнародних авіаперевезень найближчим роком значно розшириться». Зокрема, сказав керівник аеропорту, восени відкривається рейс в одну з країн Європи, «потім у Шереметьєве», «налагодиться сполучення з Польщею, Угорщиною, Італією», «маршрути протягнуться до Індії».

Фот ОАЕ

Керівник аеропорту підкреслив, що «важливість цієї роботи важко переоцінити», особливо в ході підготовки до Євро-2012.

«Завдяки реконструкції аеропорту, яку провадить компанія DCH, та інвестиціям Олександра ЯРОСЛАВСЬКОГО в обєкти Євро-2012, - сказав В.ВАСИЛЬЧЕНКО, - Харків наблизиться до Європи та інших центрів, і харківяни почуватимуться значно комфортніше в сучасному світі, а відкриття нинішнього рейсу – яскраве тому підтвердження».

Він повідомив журналістів, що сьогодні в Міжнародному аеропорту «Харків» тривають роботи з реконструкції цього обєкту до Євро-2012, вже рік як повністю працює новий пасажирський термінал, завершується реконструкція історичного приміщення аеровокзалу та спорудження тимчасового терміналу.

Довідка. УНАН. Міжнародний аеропорт «Харків» - один з найважливіших об`єктів столиці Слобожанщини, що реконструюються в рамках підготовки до проведення фінальних ігор Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. Масштабний проект стартував 1 квітня 2008 р, коли компанія «Нью Системс АМ» (група DCH, президент - відомий український бізнесмен, генеральний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр ЯРОСЛАВСЬКИЙ) виграла конкурс на оренду цілісного майнового комплексу харківського аеропорту.

Проект реконструкції аеровокзальної частини Міжнародного аеропорту «Харків» включає будівництво нового і тимчасового терміналів, реконструкцію існуючого терміналу, впорядкування привокзальної площі та модернізацію інфраструктури аеропорту. Загальна сума інвестицій О.ЯРОСЛАВСЬКОГО в проект становить $97,2 млн.

Сьогодні аеропорт «Харків» забезпечує пряме авісполучення з країнами Європи, Близького Сходу та СНД.

«Flydubai» - перша бюджетна авіакомпанія, заснована урядом Дубая в березні 2008 р. Розпочала комерційні польоти 1 червня 2009 р. Парк техніки нараховує 19 літаків. Сьогодні «Flydubai» здійснює рейси до 45 міст країн Азії, Близького Сходу та Росії.

Фото Дмитра НЕЙМИРОКА і «Flydubai»