Харків. 23 листопада. УНІАН. Ізраїльська компанія має намір інвестувати в сільське господарство Харківської області 150 млн. дол.

Як повідомили кореспондентові УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це в ході зустрічі з учасниками всеукраїнського пресс-туру повідомив губернатор Михайло ДОБКІН, інформуючи про залучення іноземних інвестицій в регіон.

За словами керівника області, реалізувати проект ізраїльська компанія планує протягом трьох років.

Відео дня

М.ДОБКІН відзначив, що за абсолютними показниками залучення інвестицій Харківська область знаходиться на третьому місці після Києва та Дніпропетровська, а за темпами їхнього зростання - на восьмому. Губернатор зазначив, що невисокі порівняно з іншими регіонами темпи зростання інвестицій обумовлені великим їх обсягом.

«Нам досить складно підтримувати великі темпи зростання залучення інвестицій, тому що для деяких регіонів 15-20 млн. дол. вже дає приріст в 20-30%, а з нашими обсягами, щоб показати перший-другий результат, потрібно щороку залучати по півмільярда», - сказав М.ДОБКІН.

Він нагадав, що в ході недавнього візиту на Харківщину Президента Словенії Данила ТЮРКА в рамках україно-словенського бізнес-форуму були підписані угоди з низкою підприємств на суму 60 млн. євро. Окрім цього, в регіон прийшли серйозні інвестиції у фінансовий сектор і в промисловість з Франції та США.

Довідка УНІАН. Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Харківської області за січень-вересень 2011 р. збільшився на 2,3% - до 82,9 млн. дол. На нерезидентів країн Європейського союзу припадає 64,3 млн. дол. (77,6% загального обсягу) іноземних інвестицій в економіку області.

У звітному періоді в основному за рахунок вилучення капіталу (18,6 млн. дол.) зменшення прямих інвестицій становило 18,9 млн. дол. В цілому приріст іноземного акціонерного капіталу з урахуванням його переоцінки, втрат, курсовій різниці за січень-вересень 2011 р. становить 62,4 млн. дол.

Станом на 1 жовтня 2011 року (починаючи з 1996 року) обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку Харківської області становить 2776,7 млн. дол. За цей період на одного жителя області дприпадає 1011 дол. прямих іноземних інвестицій.

Підприємства Харківської області отримували прямі іноземні інвестиції з 61 країни світу. Найбільш значні обсяги прямих інвестицій вкладені нерезидентами Франції - 1456,8 млн. дол. (52,5% загального обсягу інвестицій), Кіпру - 581,4 млн. дол. (20,9%) та Великобританії - 348,7 млн. дол. (12,6%).