Харків. 14 січня. УНІАН. Біля Качанівської виправної колонії, де утримується засуджена екс-прем’єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО, в суботу вдень скупчилося кілька вантажівок, у тому числі автокран.

Як передає кореспондент УНІАН, напередодні цих машин не було.

Сьогодні близько 14-ї години, коли мав розпочатися брифінг для журналістів, поблизу центральних воріт колонії вже були розташовані великотонажні вантажівки, зокрема й самоскиди, навантажені старими непридатними автомобілями.

Відео дня

Качан колонія 140112 фот Вол КРАВЧЕНКА

Міліціонери, які чергують тут щодня, не могли пояснити, коли й для чого під колонією нагромадили техніку.

Натомість у попередні дні в радіусі 30 метрів від центральних воріт прохідної тривали різні ремонтні роботи. Зокрема, подекуди робітники готували ділянки дороги для укладки асфальту; по невеликому периметру - там, де були викопані траншеї під високою огорожею колонії (впоперек тротуару перед прохідною), - встановлено висотою в 2 метри паркан з металевого листа; по лінії тротуару вздовж огорожі колонії, який веде до прохідної, комунальники обрізали гілки дерев.

Як і раніше, метрів за 200 від центральних воріт колонії на вулиці Каштановій стоїть знак заборони на проїзд транспорту в бік установи. Тут подеколи проїжджають лекові автомобілі, переважна більшість яких заїжджає на територію в’язниці. Знаками про заборону проїзду також перегороджена вулиця Каштанова з іншого боку міста.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в ЗМІ було розповсюджено інфомацію про можливість перевезення Юлії ТИМОШЕНКО з Качанівської колонії до Києва. В середині дня на брифінгу начальник колонії Іван ПЕРВУШКІН спростував ці чутки, заявивши, що на той момент Ю.ТИМОШЕНКО перебуває в колонії.

У пятницю, 13 січня, Юлію ТИМОШЕНКО вперше за час її перебування в Качанівській колонії відвідали слідчі Служби безпеки України.

На знімку: вантажівки поблизу центральних воріт Качанівської колонії, Харків, 14 січня.

Фото сайту Kharkiv EURO