Іван ПЕТРУШКІН 140112 фот Володимир КРАВЧЕНКО

Харків. 13 квітня. УНІАН. Керівництва Качанівської виправної колонії не має письмового підтвердження, що німецькі лікарі, які сьогодні інспектують лікарню «Укрзалізниці», планують відвідати екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко у виправному закладі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив начальник Качанівської колонії Іван Первушкін.

Відео дня

«У мене такої інформації немає. Те, що вона не зустрічалася з німецькими лікарями, – вона точно не зустрічалася. Поки інформації про відвідування нашого закладу німецькими лікарями у мене немає. У нас немає письмового підтвердження про те, що вони будуть відвідувати наш заклад. Вони можуть і не прибути, я не знаю їхніх планів», - сказав І.Первушкін.

При цьому він зауважив, що німецькі лікарі можуть привезти з собою офіційний дозвіл на відвідування колонії.

«Можливо вони привезуть його з собою. Підтвердження є – значить ми їх запустимо», - сказав І.Первушкін.

Начальник колонії наголосив, що німецькі лікарі за умови наявності дозволу будуть допущені до Ю.Тимошенко, якщо прибудуть в колонію до відбою.

«Відбій о 21.30. Після відбою ми не маємо права турбувати», - сказав І.Первушкін.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні до Харкова прибули лікарі німецької клініки «Шаріте»: голова правління клініки, доктор наук в галузі неврології, професор Макс Айнхойпл та доктор наук у галузі травматології, професор Норберт Хаас.

Очікується, що німецькі лікарі оглянуть умови лікування Ю.Тимошенко в Центральній клінічній лікарні №5 «Укрзалізниці», куди вона може бути переведена для лікування з Качанівської виправної колонії №54.