У 19-му павільйоні київського ВДНГ на гостей чекають віртуальна реальність, батли роботів, робоперегони, робофутбол та навіть битва дронів.

У програмі фестивалю, який цього року пройде в Україні вже в 11-й раз, національний відбір на Всесвітню олімпіаду World Robot Olympiad (WRO) — одну з найбільших олімпіад світу з робототехніки. За право представляти Україну  змагатимуться 2500 юних винахідників. Цього року тема — Smart Cities (Розумні міста). Конкурсанти збудують понад 600 роботів, які у майбутньому зможуть створювати розумний транспорт, змінювати енергосистеми міста, прокладати розумні мережі та шукати альтернативні джерела енергії. У програмі також архітектурний конкурс, майстер-класи від організатора проекту STEM-школи INVENTOR та виставка-конкурс творчих робіт із LEGO. У ньому може взяти участь будь-яка дитина, для цього потрібно заповнити форму за посиланням http://bit.ly/robotica-contest

Відео дня

«Гасло цьогорічного фестивалю — Future Now, — розповідає засновниця ROBOTICA Оксана Стоєцька. — Адже тут можна вже сьогодні зазирнути в майбутнє, побачити, що на нас чекає за декілька років. А головне — переконатися, які талановиті в Україні діти! Щороку до нас приїздить понад 15000 дітей з усієї країни. Є діти та підлітки від 3 до 15 років, є молодь від 15 до 25, вчителі, науковці, архітектори, студенти, що вивчають ІТ, нано- і біотехнології. Подивитися, як вони створюють майбутнє прямо зараз, означає пережити надзвичайні емоції і повірити, що в України все буде добре».

Всеукраїнський STEM-фестиваль освітніх інновацій та сучасних технологій ROBOTICA

Київ, 1-2 червня, ВДНГ, 19-й павільйон (територія Кураж Базар).

Більше про фестиваль можна дізнатися на сайті www.robotica.in.ua 

Інноваційний партнер фестивалю: LENOVO, Windows 10

Партнери фестивалю: LEGO, Будинок іграшок