Фото kiev.klichko.org

Завершити реконструкцію Дарницької площі столична влада планує до кінця нинішнього дорожнього сезону. Про це мер Києва Віталій Кличко написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він також опублікував відео про те, як відбувається капітальний ремонт об’єкту.

«Столичні дорожники працюють і вдень, і вночі, аби встигнути виконати роботи на запланованих об’єктах інфраструктури. Сьогодні капітально  оновлюють одразу кілька великих магістралей, мостів та транспортних розв’язок, - зазначив Кличко. - Наприклад, на Дарницькій площі, де нещодавно розпочали капітальний ремонт проїжджої частини, вже облаштували нижній шар асфальту - на проїзді від проспекту Соборності на Харківське шосе», - написав мер.

За його словами, роботи тривають і на самій площі. Вже за кілька тижнів там вкладатимуть новеньке асфальтне покриття. 

Відео дня
Фото kiev.klichko.org

«До речі, як запевняють дорожники, нові матеріали, що почали використовувати в будівництві столичних доріг, - більш якісні і витривалі. Завдяки високому вмісту в них щебню щільних  порід, що утворює своєрідний «кам’яний скелет», покриття не піддається деформаціям. На капітально оновлені дороги підрядники дають 5 років гарантії. Якщо ж виникають проблеми – ремонтують покриття за власний рахунок», - підкреслив Віталій Кличко. 

Він додав, що на Дарницькій площі також відремонтують тротуари і облаштують на них ФЕМ-покриття, оновлять пішохідні переходи та встановлять сучасне LED-освітлення. «Завершити реконструкцію Дарницької площі плануємо до кінця нинішнього сезону. Головне - щоб погода не підвела», - наголосив мер столиці.