Київ. 12 березня. УНІАН. В Солом’янському районі столиці в результаті пошкодження тепломережі відбулося швидке підмивання ґрунту та утворення провалини, до якої 11 березня потрапив чоловік. Оскільки провалина була заповнена теплоносієм високої температури, людина отримала опіки ніг 2 та 3 ступенів, сумарною площею до 25% шкіри.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ «Київенерго».

Відео дня

Чоловік був терміново відправлений до лікарні, де йому надана медична допомога. За оцінками лікарів, стан хворого стабільний, загрози життю не має. Відповідальні особи «Київенерго» підтримують зв`язок з лікарями та слідкують за станом постраждалого чоловіка.

 Водночас проводиться робота по ліквідації пошкодження тепломережі діаметром 600 мм.  Як відзначають в енергокомпанії, труба була прокладена у 1986 році, до того ж, безканальним способом, тобто без бетонного каналу, що прискорило її зношення.

О 8.00 11 березня дільниця теплопроводу була відключена від теплопостачання, а о 10.00 аварійна бригада «Київенерго» розпочала ремонтні роботи.

Через пошкодження теплопроводу тимчасово припинено теплопостачання 18 житлових будинків, 1 дитячого садочку та 3 адмінбудівель. За попередніми оцінками фахівців, враховуючи характер пошкодження, теплопостачання споживачів передбачалось відновити впродовж доби, до 7.00 12 березня.

В «Київенерго» відзначають, що довжина тепломереж, що знаходяться у користуванні та експлуатації компанії, становить 2,3 тис. км (у двотрубному вимірі). З них понад 50% вичерпали нормативний термін експлуатації 25 років. З цієї точки зору найбільш проблемними районами в Києві є житлові масиви Борщагівка, Біличі, Нивки, Поділ, Троєщина, Деміївка, Голосіїв та Теремки.