Київ. 18 квітня. УНІАН. Влада Києва поки що не приймає ніяких нормативних рішень щодо ринку таксомоторних перевезень.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив сьогодні в інтерв’ю журналістам голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов, коментуючи інформацію окремих ЗМІ, що в Києві збільшиться вартість послуг таксі, та вчорашню заяву учасників цього ринку, що робоча група при КМДА щодо діяльності перевізників створює такі умови, за яких лише декілька компаній зможуть надавати послуги, а решта вимушені будуть закритися.

“Вважаю, що повна дезінформація. Тому що завдання влади - це формувати чесну конкуренцію на будь-якому ринку, в тому числі на ринку таксомоторних перевезень. І ми якраз хотіли б це зробити, бо сьогодні це ринок, який, на мою думку, не можна назвати чесним і сучасним”, - сказав О.Попов.

Відео дня

Так, за його словами, на сьогодні в Києві на таксомоторному ринку наявний транспорт, який не пройшов відповідний технічний огляд, є перевізники, які не легалізували свій приватний бізнес, послуги надають на транспорті, що має експлуатацію 10,12 і більше років.

“Наше завдання – зробити таксі, як і громадський пасажирський транспорт, комфортним, безпечним і, безумовно, з високою якістю надання послуг. І в цьому плані ми разом з асоціаціями, які є в місті, ініціювали діалог, поки що, не більше і не менше – діалог, щодо того, що повинна зробити влада, що повинні зробити перевізники, аби досягти вказаних цілей. І цей діалог зараз триває. Ми поки що не приймаємо ніяких нормативних чи, тим більше, законодавчих не стимулюємо процесів, рішень. Ми в процесі діалогу, до якого я пропоную приєднатися і всім іншим, хто зацікавлений в розвитку цього ринку”, - підкреслив голова КМДА.

О.Попов зазначив, що в столиці формуватиметься чесний ринок перевезень, в тому числі з урахуванням потужностей таксомоторних компаній. “Всі, хто буде учасниками цього ринку, будуть працювати в нормативно-правовій базі, і іншого бути не може”, - додав він.

На запитання, чи ці плани будуть реалізовані до Євро-201, О.Попов відповів: “Ні, ми такого не планували. І я думаю, що це навіть тема не цього року. Бо навіть якщо ми і відпрацюємо якусь нормативну базу, її треба буде довести до учасників ринку, отримати зворотню реакцію, дати можливість підготуватись до якихось змін. Якщо по логіці, в умовах нормального менеджменту щось робити, то це як мінімум – початок наступного року”.