Чому огірки зморщилися в банці / фото ua.depositphotos.com

Любителі домашньої консервації іноді роблять помилки, через які псуються заготовки. Одна з найчастіших помилок з консервованими огірками - коли овочі стають м'якими і зморщеними, втрачають свій хрускіт. Їсти таку консервацію безпечно, але не дуже смачно. Розбираємося, чому огірки розм'якшуються і як не допустити таку помилку.

Раніше ми писали про ще одну часту помилку в консервації - білий наліт на огірках.

Чому огірки зморщуються в банці

Якщо огірки зморщилися після маринування, значить, був порушений процес приготування заготовки. Причини можуть бути наступними:

Відео дня
  • занадто пізно зірвали огірки з куща і вони переспіли; 
  • не замочили огірки в холодній воді;
  • занадто велика кількість солі або часнику;
  • для консервації використані салатні огірки - довгі і гладкі;
  • вода в розсолі дуже м'яка.

Як закрити огірки, щоб вони завжди були хрусткими

  1. Для засолювання використовуйте молоді, тільки зірвані з грядки огірки. Залежані плоди краще не закривати на зиму.
  2. Щоб в огірках збереглася волога, перед маринуванням залиште їх на ніч у холодній воді.
  3. Відберіть невеликі і колючі огірки без жовтих плям.
  4. Проколіть виделкою обидва кінчика огірків.
  5. Досвідчені господині радять додати в кожну банку по ложці горілки в маринад. Тоді плоди залишаться хрусткими.
  6. Додайте в банки листки хрону і смородини - тоді огірки будуть пружними.

Скільки зберігаються солоні огірки

Мариновані огірки в стерилізованій банці зберігаються не більше 2 років. Після цього терміну вони швидко зморщуються і стають непридатними в їжу. А якщо маринад став каламутним або кришка здулася - то такі огірки краще взагалі не їсти.

Вас також можуть зацікавити новини: