Ілюстрація / REUTERS

У соборі Паризької Богоматері (Нотр-Дам де Парі) через аномальну спеку обвалюються кам'яні склепіння.

Про це повідомляє Le Figaro у четвер, 15 серпня.

Читайте такожТериторію довкола Нотр-Даму де Парі очистять від свинцю (відео)

Відео дня

"Під час періодів особливо високих температур з кам'яних склепінь собору Паризької Богоматері падало каміння, та роботи по зміцненню будівлі були терміновими заходами, які проводили під загрозою його обвалення", - заявили в міністерстві культури Франції.

Нагадаємо, що роботи були припинені 25 липня за рекомендацією трудової інспекції з причини ризику забруднення території свинцем. Вони повинні поновитися в понеділок.

"Рекомендації інспекції праці вже значною мірою враховані замовником і будуть враховані в ході всієї роботи по консервації і реставрації собору", - додали в міністерстві.

Як повідомляв УНІАН, масштабне займання охопило собор Паризької Богоматері в середині квітня. Щоб загасити вогонь, пожежникам знадобилося пів доби. В результаті пожежі обвалився шпиль храму і дах. Структуру будівлі та великі християнські реліквії вдалося вберегти від знищення.

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв відновити Нотр-Дам де Парі за 5 років. На реконструкцію одного з символів країни за кілька днів благодійники пожертвували майже мільярд доларів.