Негода вирує в Україні / фото M W, Pixabay

Захід країни засипає снігом, через це потяги затримувалися. Рух на багатьох автошляхах паралізувало. Через негоду сталися десятки аварій на Львівщині. Автівки зносить з дороги через обледенілі автошляхи, бо ж багато водіїв встигли перевзути авто у літню гуму.

Як йдеться в сюжеті ТСН, вхурделило також на Закарпатті - у високогір'ї випало півметра снігу й вдарив 9-градусний мороз. Жителі у соцмережах пишуть, що такого не було навіть взимку. У снігу опинилися дерева й квіти. Для сакур й магнолій, які розцвіли кілька тижнів тому, така температура може стати критичною, кажуть фахівці.

У Чернівцях негода так розгулялася, що школярів навіть довелося перевести на дистанційне навчання. На Буковині подекуди насипало понад півметра снігу. Таксі вранці викликати було неможливо.

"Напевно, хто насправді зрадів несподіваній негоді, так це школярі. Тому що через негоду вони сьогодні перейшли на дистанційку. Не підуть вони до школи і завтра, адже прогноз синоптиків не тішить - хуртовина продовжиться, в області вже оголошено ІІ рівень небезпеки", - повідомила кореспондентка ТСН у Чернівцях.

Якою буде погода у квітні - прогноз Укргідрометцентру

Квітень-2023 в Україні буде теплішим за норму, повідомляє Укргідрометцентр. Середня місячна температура передбачається 9-13° тепла, що на 1-1.5° вище за норму. Місячна кількість опадів буде в межах норми - 30-52 мм.

Вас також можуть зацікавити новини: