Україну охоплять дощі, подекуди з мокрим снігом / фото Henri Sellier, Pixabay

Завтра, 2 січня, погода в Україні погіршиться – майже по всій території очікуються дощі, а подекуди – з мокрим снігом. Про це повідомляє Укргідрометцентр у Facebook.

"Хмарно. У західних та північних областях дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах подекуди ожеледиця… На решті території вночі дощ, вдень без істотних опадів".

Температура в західних та північних областях становитиме вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу, на решті території температура вночі 0-5° тепла, вдень 3-8° тепла.

Відео дня

Вітер західний, північно-західний, 7-12 м/с, в Україні, крім півдня та сходу, місцями пориви 15-20 м/с.

Погода в Україні 2 січня / фото Укргідрометцентр

Крім того, Укргідрометцентр повідомляє про значну сніголавинну небезпеку в Карпатах.

Сніголавинна небезпека в україні / фото Укргідрометцентр

"Значна сніголавинна небезпека (3 рівень), у зв’язку з опадами, утримується 1 січня - на високогiр'ї Івано-Франківської області, 1-2 січня - на високогiр'ї Закарпатської області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин", зазначають синоптики та радять утриматися від походів у гори.

Крім того, 2 січня помірна сніголавинна небезпека (2 рівень), очікується на високогiр'ї Івано-Франківської області.

Україну очікує похолодання

За прогнозом синоптика Наталі Діденко, перший тиждень Нового року принесе в Україну похолодання, 4, 5 і 6 січня північні області України, східні та частина центру (Полтавщина, Дніпро з районами) опиняться під впливом арктичної повітряної маси.

Найбільші показники можуть досягати десь в нічні години -10...-15 градусів. За попередніми прогнозами, морози ослабнуть 7 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: