Україну сколихнув землетрус / фото ua.depositphotos.com

Землетрус на Закарпатті. О пів на четверту ранку 27 лютого люди відчули, як у помешканнях задрижали меблі та захиталися люстри. Найсильніше поштовхи відчули жителі Ужгорода та околиць.

Епіцентр припав на село Велика Добронь. Як йдеться в сюжеті ТСН, у соцмережах жителі пишуть: затрусило так, що спочатку подумали про вибух. Але за кілька секунд усе стихло. Ось що писали у соцмережах:

  • "Трусонуло конкретно"
  • "Відчутно"
  • "Ніби вибух"
  • "Відчули сильно"
  • "Я подумала, що вибухи"

У Головному центрі спеціального контролю повідомили, що землетрус мав силу 3,3 бала за шкалою Ріхтера. І стався на глибині двох кілометрів - загалом такі поштовхи не здатні призвести до руйнувань.

Захитало й Крим: епіцентр поштовхів зафіксували між Ялтою та Алуштою, найвідчутнішими вони були на південному березі українського півострова.

Землетрус в Україні 27 лютого

На Закарпатті у ніч на понеділок, 27 лютого, стався землетрус магнітудою 3,3 за шкалою Ріхтера.  Фахівці уточнили, що підземні поштовхи магнітудою 3,3 не становлять загрози для населення, однак за класифікацією такий землетрус належить до сильно відчутних.

Останнього разу значна сейсмічна активність в регіоні спостерігалася 3 січня 2023 року.

Раніше український геофізик Олександр Кендзьор заявив, що потужні землетруси можливі в Україні. У Києві можуть бути поштовхи до семи балів.

Вас також можуть зацікавити новини: