В Україні очікуються заморозки / колаж УНІАН, фото УНІАН, Укргідрмоетцентр

Найближчої ночі в Україні очікуються заморозки як на поверхні грунту, так і в повітрі. Місцями заморозки будуть сильними. Попередження про небезпечні метеорологічні явища оприлюднив Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, вночі 10 жовтня в більшості областей на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0...-5°. Через це оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

"У західних, Житомирській та Вінницькій областях сильні заморозки в повітрі 0...-5°", - йдеться у попередженні. Через це у вказаних областях оголошено ІІ рівень небезпечності, помаранчевий.

Відео дня
Вночі 10 жовтня в Україні будуть заморозки на грунті та у повітрі / фото Укргідрометцентр

Похолодання в Україні

На високогір'ї Карпат настала справжня зима. У неділю, 8 жовтня, в горах випав перший сніг, а сьогодні температура на горі Піп Іван Чорногірський температура впала до -6°.

За словами синоптика Ігоря Кібальчича, у першій половині поточного тижня погодні умови в Україні формуватимуться під впливом глибокої висотної улоговини з півночі та холодної повітряної маси арктичного походження. З цієї причини буде досить вітряно і холодно, особливо вночі.

Вас також можуть зацікавити новини: