На цьому тижні в Україні буде багато дощів / фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня на українців чекають дощі та перепади температури. Місцями в північних і західних областях очікується сніг. Денні температури по країні коливатимуться від 0° до +13°. Лише ближче до вихідних погода почне стабілізуватися.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Тиждень в Україні почнеться з помітного похолодання. У західних, північних і східних областях повітря прогріється лише до +1°...+3°, місцями в Центрі повітря прогріється до +5°...+8°, а на Півдні очікується +11°...+13°. Сніг цього дня буде лише в Чернігівській області, а в Черкаській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Херсонській очікуються дощі.

Відео дня
Погода в Україні 6 грудня / фото УНІАН

У вівторок, 7 грудня, опади накриють практично всю Україну. Сухо буде лише на крайньому заході, крайньому сході та в Криму. У північних і західних областях вдень очікується 0°...+2°, сніг і мокрий сніг. На решті території потеплішає до +7°...+10°, на Півдні - до +13°, а в Криму може бути й +17°. У центральних і південних областях практично повсюдно пройдуть сильні дощі.

Погода в Україні 7 грудня / фото УНІАН

У середу, 8 грудня, сильно похолодає на Заході та Півночі країни. Тут вдень стовпчики термометрів покажуть 0°...-5°, місцями випаде сніг. У Центрі та на Сході повітря прогріється до +5°...+8°, практично повсюдно пройдуть дощі та зливи. Найтепліше традиційно буде на Півдні та в Криму, де повітря прогріється до +9°...+12°, однак й тут йтимуть сильні дощі.

Погода в Україні 8 грудня / фото УНІАН

У четвер, 9 січня, невеликі дощі залишаться лише в Харківській, Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях, а також у Криму. Сильні дощі можливі в Полтавській та Сумській областях, а в Чернігівській та Кіровоградській очікується мокрий сніг. На Заході буде 0°...-3°, на Півночі - до +2°...+6°, в Центрі - до +7°, на Сході - до +7°...+10°, на Півдні - до +5°...+8°.

Погода в Україні 9 січня / фото УНІАН

Перед вихідними стовпчики термометрів в Україні злегка поповзуть вгору. Особливо це буде помітно в західних областях, де після морозів знову буде плюсова температура, до +1°...+3°, дощі. На Півночі - невеликі дощі, до +7°. На Сході буде трохи тепліше, до +8°, але сухо. У центральних областях - до +10°, сухо, а на Півдні - до +10°...+14°.

Погода в Україні 10 січня / фото УНІАН

На вихідних, 11 і 12 грудня, погода продовжить стабілізуватися. Невеликі дощі можливі лише в північних, а також Черкаській та Вінницькій областях. 

Так, в суботу найхолодніше буде на Заході - до +3°, а найтепліше - на Півдні - до +11°...+15°. По всій країні - невелика хмарність. У неділю температура залишиться приблизно на такому ж рівні, проте буде похмуро.

Погода в Україні 11 грудня / фото УНІАН
Погода в Україні 12 грудня / фото УНІАН

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: