Цього тижня в Україні по-справжньому потеплішає / Фото ua.depositphotos.com

Цього тижня у четвер в Україні потеплішає до +20°, але вже в п'ятницю температура впаде вдвічі і країну заллє дощами. На вихідних похолодання і дощі продовжаться.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожУ Карпатах триває зима, рятувальники попереджають про небезпеку сходження лавин (фото)

Так, у понеділок, 29 березня, в Україні очікується теплий весняний день. Температура коливатиметься в межах +7°...+13°. В основному по всій країні - хмарна погода з проясненнями, в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях пройдуть дощі.

Прогноз погоди в Україні на понеділок, 29 березня / фото УНІАН

У вівторок, 30 березня, дощі очікуються лише на Львівщині. На решті території - хмарно з проясненнями. Температура залишиться на тому ж рівні, що і в понеділок.

Прогноз погоди в Україні на вівторок, 30 березня / фото УНІАН

У середу значно потеплішає: у західних регіонах температура сягне по-справжньому весняних +16°. На Львівщині продовжаться дощі, які поширяться і на Тернопільщину. На решті території час від часу буде показуватися сонце.

Прогноз погоди в Україні на середу, 31 Березня / фото УНІАН

У четвер дощі припиняться, на півночі потеплішає до +20°. Практично по всій Україні буде виглядати сонце. Найхолодніше буде у Криму: тут температура підвищиться всього до +12°.

Прогноз погоди в Україні на четвер, 1 квітня / фото УНІАН

У п'ятницю різко похолодає: температура впаде в два рази - до +10°, місцями в західних регіонах до +8°. Більшість областей накриють зливи. Сухо буде тільки на сході і на півдні країни.

Прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 2 квітня / фото УНІАН

На вихідних опади продовжаться, температура залишиться на тому ж рівні. У неділю дощі покинуть західні регіони. Сухо буде також в Миколаєві і на Херсонщині.

Прогноз погоди в Україні на суботу, 3 квітня / фото УНІАН
Прогноз погоди в Україні на неділю, 4 квітня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

29 березня кішка, яка точить кігті, говорить про похолодання. Сніг тане одночасно з північної та південної сторін мурашника - літо буде надзвичайно спекотне і довге. Якщо лід сходить швидко - до хорошого року.

30 березня, якщо собака завила, потрібно звернути увагу на її хвіст. Опущений хвіст поганій погоді, піднятий вгору - до потепління.

31 березня - якщо в цей день зацвіла мати-й-мачуха, значить, літо буде теплим.

1 квітня - Хризанфа і Дарії мучеників. Як Хризанф погожий - буде й рік дорідний.

2 квітня в народному календарі - Фотинія Колодязниця. Якщо у цей день виблискує блискавка, а грому не чутно, то літо буде сухе.

3 квітня - день Кирила-Дери полоз. День отримав таку назву, тому що дороги з цього дня тануть і псуються, їздити ними стає важче. Якщо з'являються перші комарі-толкуни - до тепла.

4 квітня - Василія священномученика. На Василія сонце в кругах - до врожаю.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: