Місцями в Україні можливі сильні штормові пориви вітру / фото Pixabay

В останній день осені українцям варто буде уважними та обережними, адже місцями очікуються небезпечні явища. Зокрема, відомий синоптик Наталка Діденко попереджає про штормові пориви вітру та слизькі дороги.

"Оскільки найближчої ночі буде морозно, очікується -3...-7, на заході -4...-9 градусів, то й опади, які нападали разом із циклоном у вигляді не лише мокрого снігу, а й дощу, перетворяться у небезпечну ожеледицю. Дуже уважно!" - каже синоптик.

Нічна температура повітря, за її даними, буде вищою лише на Луганщині та в Криму, до +1...+3 градусів. Завтра вдень максимальна температура повітря в більшості областей України становитиме від 3 морозу до 3 тепла, а на півдні повітря прогріється до +5...+7 градусів. Опадів по країні не очікується.

Відео дня

"Вітер буде в четвер південних напрямків, помірний, а ось на півночі та північному сході України можливі сильні штормові пориви до 15-20 метрів за секунду", - повідомляє синоптик.

У Києві, за її словами, 30 листопада на дорогах також буде ожеледиця. Без опадів. Найближчої ночі -5...-7 градусів, а  завтра вдень - близько нуля.

Негода у Києві

За даними Українського гідометцентру, сьогодні у Києві очікується густий туман, через який видимість спаде до 200-500 метрів. Також у другій половині дня очікується утворення ожеледиці на тротуарах та дорогах.

Вас також можуть зацікавити новини: