На сході та півдні України ще довго буде спекотно / УНІАН, Юрій Багрянцев

Схід та південь України ще довго потерпатиме від потужної спеки.

Такий прогноз озвучила синоптик Наталка Діденко.

За її словами, часом там температура підійматиметься до +38...+40 градусів.

Відео дня

"На сході та півдні залишається спекотна погода: і цього тижня, і наступного в цих областях України домінуватиме сильна спека, часом можливо до +38...+40 градусів!" - повідомила синоптик.

Так, за її прогнозом, завтра спека залишається у східних областях України, у південній частині та у Дніпрі з районами. За даними синоптика, у цих регіонах очікується протягом дня +30...+35 градусів.

На решті території України 10 серпня буде свіжіше, температура повітря передбачається комфортною, +20...+26 градусів. Трохи вищою температура буде на Полтавщині та у Кропивницькому з районами, +25...+29 градусів.

"Дощі, подекуди з грозами, пройдуть у середу періодично в західних областях, можливі вздовж смуги Вінниччина-Черкащина-Чернігівщина-Сумщина", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Також, за її даними, завтра у південній частині України можливі пориви до 15-20 метрів за секунду.

Як повідомляв Погода УНІАН, найближчими днями в Україні очікується дуже спекотна погода. У першій половині тижня сильна спека в +34°...+37° накриє південні, східні та частину центральних областей. При цьому на заході і півночі країни очікується комфортна температура близько +20°...+25°. З середини тижня температурні контрасти згладяться: спека на півдні та сході трохи ослабне, а на заході й півночі стовпчики термометрів піднімуться. 

Вас також можуть зацікавити новини: