У найближчий тиждень в Україні буде тепло / фото ua.depositphotos.com

У найближчий тиждень погода порадує українців теплом. Практично по всій країні очікується комфортна температура +24°...+ 28°, буде не холодно і не спекотно. Лише перед вихідними на заході країни почне змінюватися погода. Спочатку очікуються грози, а потім невелике зниження температури до +21°...+25°. У неділю невеликі дощі покапають у Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні розпочнеться сонячною і сухою погодою. Невелика хмарність спостерігатиметься лише на південному сході та південному заході країни. Повітря по всій країні прогріється до комфортних +23°...+26°, лише в Криму стовпчики термометрів покажуть +22°.

Відео дня
Погода в Україні 6 червня / фото УНІАН

У вівторок, 7 червня, сонця в Україні стане менше, а тепла більше. У більшості областей очікується від +24° до +27°, лише на півдні місцями буде до +28°. У Криму як і раніше буде прохолодніше всього, +22°.

Погода в Україні 7 червня / фото УНІАН

8 червня в Україні стане ще трохи тепліше. Температура в більшості областей підійматиметься до +25°...+28°. На півдні місцями очікується спека до +30°.

Погода в Україні 8 червня / фото УНІАН

У четвер, 9 червня, в Україні буде +25°...+28°, на півдні повітря прогріється до +29°, а в Криму очікуються дощі й близько +20°.

Погода в Україні 9 червня / фото УНІАН

Перед вихідними, 10 червня, у західних областях місцями очікуються грози. На решті території як і раніше буде переважно суха погода, невелика хмарність. У Львівській області очікується близько +23°, на решті території буде +24°...+28°, на півдні повітря прогріється до +30°, в Криму - до +22° і також грози.

Погода в Україні 10 червня / фото УНІАН

На вихідних українців чекає тепла погода, але місцями пройдуть невеликі дощі. На півдні потеплішає до +28°...+23°, а в суботу в деяких західних областях очікується невелике зниження температури до +21°. У неділю невеликі дощі покапають у Хмельницькій, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Погода в Україні 11 червня / фото УНІАН
Погода в Україні 12 червня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

6 червня - день Симеона Стовпника. Вважалося, що саме з цього дня починається справжнє літо. Йде дощ 6 червня - буде багато грибів.

7 червня - Іванів день. Сильні роси на Іванів день - до хорошого врожаю.

8 червня - Карпа. Багато комарів 8 червня - остання декада літнього місяця буде теплою, але варто очікувати опадів. Хороший урожай щавлю 8 червня - літо буде теплим.

9 червня - Федорин день. Хмарна погода вдень 9 червня, але до вечора хмари пропадають - можна чекати ясного наступного дня.

10 червня - Микити Тихого, Євтихія. День тихий і безвітряний - буде багатий урожай.

11 червня - Феодосії Колосниці. В цей час починає колоситися хліб, тому день і названий "колосниця".

12 червня - День Ісакія змійовика. За народними повір'ями, в цей день змії "ходять по лісах" і вбивати їх дуже небезпечно.

Вас також можуть зацікавити новини: