Експерт розповів, що такий намір ЄС можна сприймати по-різному / фото УНІАН

Спеціальний дозвіл для в'їзду туристів за безвізом, який хочуть ввести в Європейському союзі, не вписується в концепцію безвізового режиму.

Про це в коментарі InfoResist заявив український дипломат Богдан Яременко. Він вважає, що подібні заходи Євросоюзу можна розцінювати по-різному, проте вони точно не полегшать подорожі туристам.

Читайте такожЖурналіст оцінив загрозу призупинення українського безвізу з ЄС

Відео дня

"Це можна розглядати як перешкоду, а можна як невелику формальність. Це такий квазівізовий режим, це абсолютно зрозуміло. Це якось не вписується в концепцію безвізу. ЄС реагує фактично на зовнішні загрози і так, ми потрапляємо в розряд тих, хто відчує на собі це", — сказав він.

Раніше посли країн ЄС підтримали введення Європейської системи інформації та авторизації подорожей (ETIAS), яка передбачає необхідність отримувати спеціальні дозволи для в'їзду на територію Європейського Союзу.

Так, всім туристам, в тому числі й українцям, які користуються безвізовим режимом, необхідно буде отримати попередній дозвіл на поїздку. Для цього вони повинні заздалегідь заповнити заяву-анкету через Інтернет. Вартість такого документа складе 7 євро.