ruslentanews.com

Про це йдеться у спільній заяві, ухваленій за результатами Ради ЄС-США з енергетичних питань, яка відбулася сьогодні у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент УНІАН.

"Оцінюючи нинішню ситуацію, ми зійшлися на думці про необхідність координувати застосування відповідних режимів санкцій, посилюючи заходи проти сепаратистів, а також щодо політики невизнання, пов'язаної з незаконноюанексією Криму", - зазначається у заяві.

Читайте такожУ США мають намір заборонити російські ракетні двигуни

Відео дня

Крім того, Рада підтвердила, що мають поважатися територіальна цілісність, незалежність і суверенітет України, і підкреслила "свою рішучість допомогти припинити конфлікт в східній Україні та порушення прав населення, що постраждало".

Рада закликала всі сторони "повною мірою швидко і без подальшого зволікання виконувати Мінські домовленості і підкреслила в цьому контексті відповідальність Російської Федерації". "Рада, зокрема, закликає дотримуватися режиму припинення вогню, виведення всіх незаконних та іноземних військ, найманців і військової техніки, а також забезпечити безпеку українсько-російського кордону під постійним спостереженням ОБСЄ", - наголошується в заяві.

Як повідомляв УНІАН, Росія в березня 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. В результаті понад 4,3 тис. громадян загинули, близько 10 тисяч отримали поранення, сотні тисяч були змушені покинути свої домівки.