Будівля Капітолію, ілюстрація / REUTERS

Конгресмени, які очолюють групу підтримки України в Конгресі США, закликали президента Трампа «стати пліч-о-пліч із союзниками в НАТО перед лицем постійних загроз з боку Росії та агресії РФ в Україні».

Про це йдеться у спільній заяві за авторства конгресменів від Демократичної партії Марсі Каптур та Сенді Левіна, а також конгресмена-республіканця Браяна Фіцпатріка, передає Радіо Свобода.

До оголошення заяви конгресменів спонукала спільна прес-конференція президента США Дональда Трампа та президента Росії Путіна в Гельсінкі.

Відео дня

Читайте також"Це явка з повинною": слова Путіна по "референдуму" в Криму треба використати в судах - Геращенко

«Нас, як співголів двопартійної групи підтримки України, глибоко непокоїть підлегла поведінка президента щодо президента Путіна. США не можуть сприймати дії, спрямовані на послаблення демократичних інституцій в США, а також союзників за кордоном», – йдеться в заяві.

«Незаконне вторгнення Росії до України є нападом на мир та безпеку Європи, що спричинило смерті тисяч українців і змусило мільйони людей залишити свої домівки», – наголосили конгресмени.

Вони також привернули увагу до атак Росії, спрямованих проти суверенітету України.

«Нас також непокоїть напад уряду Росії на український суверенітет, включаючи кібератаки на установи, агресію на Донбасі та незаконну окупацію Криму», – заявили конгресмени.