У США ухвалили рішення виділити Україні 200 млн доларів на посилення безпеки / фото УНІАН

Посольство України в Сполучених Штатах Америки заявляє, що в США ухвалили рішення виділити Україні 200 мільйонів доларів на посилення безпеки у 2018 році.

Про це повідомляється на сторінці Посольства України в США у Facebook.

Читайте такожПосол США очікує на правосуддя у справі вбивства Шеремета

Відео дня

"Сполучені Штати прийняли рішення про виділення Україні 200 млн дол. на цілі посилення безпеки і оборони у 2018-му бюджетному році. Зазначені кошти будуть спрямовані на надання нашій державі військової техніки і спорядження, іншого обладнання та послуг військового призначення, логістичного забезпечення та підготовку Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Українські дипломати зазначають, що рішення Вашингтону про надання Україні 200 млн дол. по лінії Пентагону є свідченням незмінності позиції США щодо підтримки України у її протидії російській агресії та визнанням того, що Київ продовжує послідовний рух шляхом реформ сектору безпеки і оборони.

"Відповідні структури Міністерства оборони США вже розпочали процедури укладення контрактів на постачання військової техніки і надання послуг для оборонного сектору України у 2018 році", - повідомили дипломати.