Нардеп зазначив, що ідеологією «русского мира» кремлівське керівництво нині обґрунтовує своє підле вторгнення в Україну

Вранці 4 жовтня народні депутати від УКРОПу вийшли до трибуни Верховної Ради з вимогою заборонити пропаганду «русского мира» в Україні.

Парламентарі Олександр Шевченко, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Віктор Шевченко, Олександр Дубінін, Валентин Дідич та інші патріотично налаштовані народні обранці закликали ухвалити законопроект УКРОПу № 9139 «Про внесення змін до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» (щодо засудження та заборони «російського світу» («русского мира») в Україні)».

«Імперська політика «русского мира» обламає свої гнилі зуби об Україну й українців. Ми, депутати Верховної Ради, повинні поставити заслін на шляху російського шовінізму та вирізати ракову пухлину «русского мира», – заявив співавтор законопроекту, учасник президентських праймеріз УКРОПу Олександр Шевченко.

Відео дня

Нардеп зазначив, що ідеологією «русского мира» кремлівське керівництво нині обґрунтовує своє підле вторгнення в Україну. На думку укропівця, за красивою обгорткою прихована пропаганда російського великодержавного шовінізму, імперіалізму, нацизму, розбрату та ненависті.

Читайте такожРада продовжила дію закону про особливий статус Донбасу

«Це був перший елемент підготовки до великої війни проти нас, проти громадян України всіх національностей – українців, росіян, кримських татар, болгар, євреїв, румунів та всіх інших. Тих, хто жив у мирі й злагоді на нашій українській землі», – зауважив нардеп.

Він зазначив, що після тимчасової дезорганізації у 2014 році нині проповідники «русского мира» знову піднімають голову. Наприклад, українці зараз є свідками політичного ренесансу кума Путіна Віктора Медведчука. Його заробітки на монопольному ринку скрапленого газу в Україні використовуються й для диверсійної ідеологічної роботи на території нашої держави.

«Проповідники «русского мира» вже мріють про політичний реванш. Переконаний, що російський фашизм в Україні не пройде», – наголосив укропівець.

Олександр Шевченко нагадав, що реєстрація законопроекту № 9139 у Верховній Раді викликала на російських пропагандистських телеканалах справжню істерику.

«Ідеологія «русского мира» в Україні має бути заборонена. Вона приносить лише страждання всім українцям», – переконаний Олександр Шевченко.

У відповідь на виступ укропівця голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв протягом дня запропонувати народним депутатам включити законопроект № 9139 до порядку денного.