Прем’єр Італії назвав РФ "важливим гравцем" у багатьох геополітичних кризах / фото facebook.com/ItalyMFA.it

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте вважає, що санкції Євросоюзу проти Росії мають бути тимчасовим засобом.

Про це він заявив у четвер, 18 жовтня, відповідаючи на питання кореспондента у Брюсселі, передає DW.com. "Вони не є остаточним рішенням. Санкції - це засіб. Тому, на нашу думку, це має бути тимчасовим", - сказав він.

Читайте такожДепутатів правлячої в Італії проросійської партії запросили побачити на власні очі наслідки агресії РФ на Донбасі

Відео дня

Водночав він визнав, що Італія самостійно не може реформувати систему санкцій ЄС. "Але ми повинні відкрити діалог з Росією, оскільки ми вважаємо, що Росія є важливим гравцем у багатьох географічних кризах. Тому дуже важливо мати Росію за столом та вести діалог з президентом (Росії Володимиром. - Ред.) Путіним для вирішення найважливіших криз у всьому світі", - сказав Конте.

На початку цього тижня міністри закордонних справ країн Євросоюзу схвалили механізм запровадження санкцій за застосування хімічної зброї, який відкриває шлях до конкретних санкцій за отруєння екс-розвідника Скрипаля у Солсбері. "Що стосується справи Скрипаля, то я попросив докази прем'єр-міністерки Терези Мей. Якщо є докази, ми розглянемо рішення, яке буде прийнято", - зазначив Конте з цього приводу. Наступного тижня італійський прем'єр має прибути до столиці Росії та зустрітися з Путіним і прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

Напередодні віце-прем'єр Італії Маттео Сальвіні під час візиту до Москви заявив, що уряд Італії не стане підтримувати продовження санкцій ЄС щодо Росії. Він пообіцяв "зробити все", щоб припинити, або принаймні уникнути автоматизму в подовженні дії санкцій щодо Росії, які він назвав "примхою" ЄС.