Дмитро Медведєв / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв доручив Міністерству промисловості і торгівлі та Міністерству економічного розвитку РФ запобігти негативному впливу економічних заходів щодо України на діяльність компаній РФ.

Про це йдеться у відповідному указі російського прем'єра щодо санкцій проти України.

«Міністерству промисловості і торгівлі Російської Федерації і Міністерству економічного розвитку Російської Федерації забезпечити збалансованість товарних ринків і запобігання негативному впливу спеціальних економічних заходів на діяльність російських організацій», - йдеться в документі.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 1 листопада, Росія запровадила санкції стосовно 322 громадян і 68 компаній з України.

Читайте також322 громадянина та 68 компаній: Росія ввела санкції проти України (повний перелік)

Серед фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції - судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади і великих українських компаній, юридичні особи, які контролюються найбільшими бізнесменами України (повний список).

У відповідній постанові вказується, що вона спрямована «на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин». При цьому уряд РФ залишає за собою право відміни запроваджених спеціальних економічних заходів у разі скасування Україною обмежувальних заходів, введених щодо російських громадян і юридичних осіб.