У червні в Представництві Литви в ЄС відбулася презентація «плану Маршалла» / фото УНІАН

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що на даний момент важко оцінювати, наскільки вірогідною є реалізація ідеї «плану Маршалла» (довгострокового плану підтримки України - УНІАН) у нашій країні.

Про це він сказав під час конференції «Нова індустріалізація: спільні дії уряду та бізнесу».

«Я вважаю, що ми поки що лише на цьому шляху. Я вважаю, що ми можемо ним іти, але вірогідність його поки що важко оцінювати», - сказав він.

Відео дня

За словами прем'єра, такий план у вигляді масштабних інвестицій у розвиток інфраструктури та кредитування реального сектору міг би принести користь Україні.

«Такий план був би доволі прогресивним рішенням, єдине - необхідно визначити його параметри», - додав він.

Читайте такожАвтори "плану Маршалла" заявили про значний прогрес у його затвердженні

Як повідомляв УНІАН, наприкінці березня 2017 року Конгрес Європейської народної партії прийняв резолюцію про розробку довгострокового плану підтримки України - так званого «плану Маршалла» для України.

У червні в Представництві Литви в ЄС відбулася презентація «плану Маршалла» для України, в якій взяли участь члени робочої групи з розробки документа, колишні прем'єр-міністри Литви Андрюс Кубілюс і Гедимінас Кіркілас.

18 серпня віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів заявив, що «новим європейським планом для України передбачено, щонайменше, 5 млрд євро щорічної підтримки від ЄС на реформи, спрямовані на економічне зростання і розвиток».

За словами Кубіва, на сьогодні план активно обговорюється в ключових міжнародних інститутах з метою формування «групи друзів» України і необхідної підтримки для реалізації плану.