Порошенко обіцяє не тиснути на тих, хто хоче залишитися з РПЦ \ Адміністрація Президента України

Президент Петро Порошенко заявив, що ніхто не буде здійснювати тиск на тих вірян, які схочуть залишитися в церкві, що зберігає єдність з Російською православною церквою.

Читайте такожКолишня УПЦ МП назвала себе "істинною церквою Христовою в Україні"

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час з спілкування з вірянами церкви Воздвиження Чесного Хреста на Тернопільщині.

Відео дня

«Ми йдемо до всіх українців з любов’ю, з відкритим серцем, бо наша мета – це єдність та об’єднання. Ми не маємо жодного сумніву, що кожен українець прийде. Бо це дуже простий вибір, тому що це не вибір між патріархатами, це вибір між Україною і Росією», - заявив він.

«Ніхто ні на кого не буде тиснути, якщо хтось хоче залишатися в церкві, яка зберігає єдність з РПЦ – це їх вибір, але цей вибір має бути свідомим», - додав президент.

Як повідомляв УНІАН, 15 грудня Об’єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського та Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Епіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України, який 6 січня 2019 року отримає томос про автокефалію від вселенського патріарха Варфоломія.