Метою РФ є окупація Азовського моря і Керченської протоки \ dpsu.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив про значне посилення угруповання військових сил Російської Федерації в Азовському морі.

Читайте такожМісія ЄС з оцінки потреб регіонів, які постраждали від агресії Росії в Азовському морі, відвідає Україну в січні

Як передає кореспондент УНІАН, про це президент сказав під час зустрічі з воїнами 72-ї механізованої бригади Збройних сил України, які виконують завдання в районі проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Відео дня

«Угруповання в Азовському морі, метою якого є окупація Азовського моря і Керченської протоки з боку РФ, значно підсилилося», - заявив він.

Порошенко зауважив, що рішення про введення воєнного стану у 10 областях було ухвалене не лише через агресивні дії російських військових проти наших воєнних моряків, але і через воєнно-стратегічну обстановку навколо нашої держави.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.