Ілюстрація / REUTERS

У Сенаті США (верхній палаті Конгресу) мають намір ухвалити резолюцію, що закликає президента Дональда Трампа посилити надання оборонної допомоги Україні.

Про це йдеться у повідомленні Посольства України в США у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожВолкер розраховує на непродовження в Україні воєнного стану

Відео дня

"У документі, представленому групою сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, законодавці наполегливо закликають президента США скористатися положеннями закону про “Бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони” для посилення потенціалу Збройних Сил України та надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову безпекову підтримку нашій державі, особливо з метою зміцнення морських спроможностей України попереджувати та відбивати подальшу російську агресію", - йдеться у повідомленні.

"Сенат закликає президента США до невідкладного проведення спільної з американськими союзниками операції для забезпечення свободи навігації у Чорному морі з метою демонстрації підтримки міжнародно визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей та принципу безпечного проходження суднами Керченською протокою і Азовським морем. Сенатори звертаються до НАТО із закликом посилити присутність та спроможності Альянсу у Чорному морі, у тому числі щодо моніторингу ситуації на морі та берегової оборони. Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських ВМС у заходженні в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки", - наголошують українські дипломати.

"У документі наголошується на тому, що санкції проти РФ, які є безпосереднім наслідком дій влади цієї країни, залишатимуться чинними та посилюватимуться, доки російська поведінка належним чином не зміниться", - сказано у повідомленні.

Також сенатори вітають і підтримують резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 року, яка засуджує російську агресію у Керченській протоці та закликає до скасування “Північного потоку – 2” через його загрозу енергетичній безпеці Європи.