Ілюстрація / REUTERS

У Кремлі заявили, що взяли «до відома» заклик Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель до президента Російської Федерації Володимира Путіна звільнити українських моряків.

Читайте такожМеркель закликала Путіна звільнити українських моряків, захоплених поблизу Керченської протоки

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи підсумки вчорашньої телефонної розмови Путіна і Меркель.

Відео дня

«Безумовно ми приймаємо до відома такі заяви, але такі заяви не можуть бути підставою для зміни російського законодавства або для того, щоб хтось відступав від російського законодавства», - сказав Пєсков.

Він заявив, що українські військові моряки перебувають під слідством і все що з ними відбувається «відбувається відповідно до російського законодавства».

Пєсков підтвердив, що ця тема дійсно порушувалася Меркель у ході телефонної розмови з Путіним.

«Президент Путін дав свої роз'яснення», - сказав Пєсков.

Як повідомляв УНІАН, Меркель під час телефонної розмови з Путіним закликала його звільнити з-під варти українських моряків, захоплених Росією поблизу Керченської протоки.

Меркель також привітала домовленості про встановлення нового перемир'я на сході України, яке було досягнуто 27 грудня в рамках Тристоронньої контактної групи з врегулювання на Донбасі.

Телефонна розмова відбулася 27 грудня пізно ввечері.