НАТО продовжить використовувати транспортні літаки Ан-124-100 "Руслан" \ УНІАН

Організація північноатлантичного договору продовжить до 2021 року використовувати два транспортних літаки Ан-124-100 "Руслан".

Читайте такожУкраїна чекає від США та НАТО допомоги для збільшення оборонних можливостей - Чалий

Про це йдеться в повідомленні державного підприємства "Антонов" у Facebook. "В рамках програми SALIS (Strategic Airlift Interim Solution) на чергових три роки укладено новий контракт на виконання стратегічних перевезень літаками ДП "Антонов". Літаки парку авіакомпанії "Авіалінії Антонова", авіатранспортного підрозділу ДП "Антонов", продовжать виконання стратегічних авіаперевезень в рамках програми SALIS. Відповідний контракт укладено на чергові три роки – до 31 грудня 2021 року. Відповідно до контрактних зобов’язань, починаючи з 1 січня 2019 року, ДП "Антонов" надає 2 літаки Ан-124-100 на постійній основі для виконання авіаперевезень в інтересах учасників програми SALIS", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Згідно з інформацією на сайті НАТО, замовниками оренди літаків в рамках програми SALIS є 10 країн-членів НАТО: Бельгія, Чехія, Франція, Німеччина, Угорщина, Люксембург, Норвегія, Польща, Словаччина та Словенія.

Довідка УНІАН. Літак Ан-124-100 "Руслан" - найбільший транспортний літак у світі, створений на базі військово-транспортного літака Ан-124 "Руслан".

Державне підприємство "Антонов" (Київ) створене шляхом приєднання ДП "Київський авіаційний завод "Авіант" до ДП "Авіаційний науково-технічний комплекс імені О.К. Антонова" (АНТК) у липні 2009 року, в січні 2010 року ДП "АНТК ім. О.К. Антонова" було перейменоване в ДП "Антонов". Серед відомих літаків, у конструкторській розробці яких брало участь підприємство, – Ан-148, Ан-158, Ан-124, Ан-70, Ан-140 та інші.