Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада закликала НАТО надати Україні План дій щодо членства в Альянсі.

Як передає кореспондент УНІАН, парламент ухвалив постанову «Звернення Верховної Ради України до лідерів держав-членів НАТО, Північноатлантичної Ради та Парламентської Асамблеї НАТО, національних парламентів держав-членів Альянсу "Стосовно надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО" (№10007). Рішення підтримали 243 народних депутатів.

Читайте такожУ НАТО визнають прагнення України вступити до Альянсу і закликають продовжити реформи

Відео дня

У зверненні Верховна Рада закликала лідерів держав-членів НАТО схвалити рішення, що розвиватиме положення Бухарестського саміту НАТО і формально розпочати з нашою державою індивідуальний діалог рекомендацій та практичної підтримки, що становитиме План дій щодо членства України в НАТО.

Парламент констатував, що з часу Революції гідності особливе партнерство між Україною і НАТО зазнало глибоких якісних змін та потребує нових форм інституційного діалогу.

Депутати закликали Північноатлантичну раду, Парламентську асамблеї НАТО, національні парламенти держав-членів Альянсу підтримати висловлений Україною намір набути членства в організації.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 лютого, Верховна Рада ухвалила зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.