ДБР затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів / фото dbr.gov.ua

Слідчі Державного бюро розслідування затримали осіб, які отримали 74,5 тис. доларів за залишення особи на посаді керівника держпідприємства Міністерства аграрної політики і продовольства.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ДБР, слідчі центрального апарату Держбюро розслідувань затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте такожНа Рівненщині суд виправдав екс-чиновника, спійманого на хабарі

Відео дня

Це була остання частина неправомірної вигоди на загальну суму 74,5 тис. доларів. Кошти передавались особам частинами.

Слідством встановлено, що затримані пообіцяли домовитись із службовими особами Міністерства аграрної політики та продовольства України про залишення на посаді керівника одного з підпорядкованих міністерству державних підприємств.

Осіб затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

фото dbr.gov.ua

На даний час вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру за одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, (ч. 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України) та обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв УНІАН, 28 січня, посадову особу філії "Центр будівельно-монтажних робіт і експлуатації будинків та споруд" АТ "Укрзалізниця" затримали за підозрою у вимаганні 250 тисяч гривень.