Проти Супрун подали ще один позов / УНІАН

Народний депутат від фракції Радикальної партії Олексій Ленський подав судовий позов на виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я Уляну Супрун.

Читайте такожГройсман пояснив, чому Супрун досі виконуюча обов'язки міністра

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані сайту «Судова влада України». 15 лютого автоматизована система визначила головуючою суддю Любов Маруліну.

Відео дня

Заступник голови парламентської фракції Радикальної партії Андрій Лозовий у коментарі журналістам зазначив, що позов його однопартійця стосується незаконного призначення Супрун на посаду першого заступника міністра охорони здоров’я.

«До Супрун можна по-різному ставитися, але в Україні має бути один закон для всіх. Кабмін призначає виконувача обов’язків міністра. Тоді Кабінет міністрів призначив Супрун на посаду першого заступника міністра охорони здоров’я, хоча заступників повинен затверджувати сам міністр. Однак на той момент ця посада була вакантною. Таким чином, діюча влада витерла ноги об закон. Якщо ж прем’єр так її захищає, нехай внесе кандидатуру до парламенту і коаліція проголосує», - заявив парламентар.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого Окружний адмінсуд Києва частково задовольнив позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука та заборонив Супрун здійснювати повноваження виконуючого обов'язків міністра.

Водночас суд не заборонив їй здійснювати повноваження, які були делеговані як заступнику міністра.

5 лютого міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко від імені уряду подав клопотання про скасування заходів забезпечення позову у справі щодо Супрун.

14 лютого Окружний адмінсуд Києва скасував рішення про відсторонення Супрун.