Вашингтон пообіцяв Києву підтримку у боротьбі з агресією РФ / фото УНІАН

Виконувач обов'язків постійного представника США при Організації Об'єднаних Націй Джонатан Коен заявляє, що Сполучені Штати обіцяють нові санкції проти Росії і допомогу у галузі безпеки на підтримку України.

Про це американський дипломат заявив під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте такожАзовський пакет санкцій: яким буде удар по гаманцю Путіна і його оточення

Відео дня

"Росія намагається виправдати свою агресію проти України, говорячи, що вона захищає російськомовне населення. Однак, російська агресія стала згубною для людей, які живуть у цих регіонах", - сказав Коен.

Він зазначив, що гуманітарна ситуація на окупованих українських територіях продовжує погіршуватися.

"Сполучені Штати закликають Росію негайно звільнити понад 70 українців, які несправедливо ув'язнені, в тому числі Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха і Руслана Зейтуллаєва", - наголосив він.

Також він сказав, що Росія створила ворожу і небезпечну обстановку для журналістів і працівників медіа, правозахисників і адвокатів для виконання їхньої роботи незалежно та без втручання в окупованому Криму.

"Росія має забезпечити належний і безперешкодний доступ міжнародних спостережених місій з прав людини і неурядових організацій з прав людини до Криму та припинити будь-які зловживання стосовно осіб без жодних дискримінацій", - сказав він.

"Сполучені Штати продовжать застосовувати ряд заходів, які є у нашому розпорядженні, включаючи дипломатію, санкції і допомогу у галузі безпеки для підтримки України, і давати чітко зрозуміти Росії, що єдиним урегулюванням, на яке може погодитися міжнародна спільнота, є припинення зусиль Росії з підриву суверенітету і територіальної цілісності України", - заявив Коен.

У цьому зв'язку він додав, що США продовжать координувати свої зусилля з іншими країнами для підтримки України.

"Українці неодноразово продемонстрували, що їх не зупинити на шляху визначення їхнього власного курсу і Сполучені Штати підтримуватимуть український народ до припинення російської агресії", - наголосив Коен.

Раніше 33 європейські країни закликали усі держави ООН покарати РФ санкціями за окупацію Криму.